Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu dokumanın kucakerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Firmaların genel olarak uygulama yöntemi; Apartmanların Mecra Odası kısımlarından birer yangın merdiveni bapsı açarak; adida kâin Garaj namına iniş yürekin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Motorlu otomat kilitleri hem emniyet hem bile kılgın bir tasarruf deneyimi sağlayıcı kapı kilit seçenekleri arasında iz…

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; daire skorsı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Söz konusu güç kayıplarının yaşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın merdiveni bapsı kullanmaında özen edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem aksiyonlevinin yitirilmemesi yürekin hem de merdivenin sadece amacı sinein kullanılabilmesi ciğerin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Yangın kapılarında ki en önemli hususlardan birisi ise faziletli ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında kötüın sızmaması ve insanların hüsran görmemesi sinein özel zir binalı malzemeler kullanılmaktadır. 

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduklarını rabıtalı kontroller ile denetlemek ve muayene etmek değerlidir.

Yangın kapılarında acil durumlarda içeriden autarı yakın deprem hanek konusu olduğu derunin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve nutuk konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.

l Yangın Merdiveni Kapısı Yangın esnasında tutuşmaz. Alaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış kapısı yerine yapı huzur aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakarak kucakkuruluşsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı elan buna bentlı olarak elan adi olmaktadır.

Bu baplar, özellikle yangının hızla yayıldığı alanlarda kullanılır ve göz derunindeki insanların dumanın etkilerinden korunmasına yardımcı evet.

İşaretleme ve Tenvir: Yangın çıkış bapları, yangın sırasında kolayca bulunabilmesi kucakin munis çalışmaaretleme ve acil perese aydınlatması ile donatılmalıdır.

Report this wiki page